Al sinds 1969 verstand van Bromelia kweken

Bij Meewisse telen we uitsluitend Bromelia’s. En op een forse schaal: ruim twee miljoen stuks per jaar, verdeeld over meerdere soorten. (Er zijn er in totaal 2800!) Die grootte heeft voor onze afnemers als voordeel dat we altijd over voldoende voorraad kunnen beschikken. Gedurende het gehele jaar is elk volume snel leverbaar. Bromelia’s van Meewisse Plants vinden hun weg door geheel Europa. Negen van de tien planten gaan de grens over. Vooral in Zuid-Europa is de Bromelia een populaire kamerplant. Afnemers variëren van topklasse-bloemisten tot en met tuincentra. Erica is ideaal gelegen met het oog op de belangrijkste afzetmarkten.

Investeren in nog meer kwaliteit

Bromelia is geen gemakkelijke teelt. Daarom hebben we ons er geheel op toegelegd: in onze kassen zijn alleen maar Bromelia’s te vinden. Alle expertise de we hebben, hebben we zélf opgebouwd. En nog steeds verbreden we onze kennis. In samenwerking met gespecialiseerde veredelaars zoeken we continu naar soorten met nóg betere groei- en bloei-eigenschappen. Of naar nieuwe kleuren met toegevoegde waarde voor het assortiment. De eigen afdeling research and development test veelbelovende nieuwe rassen op het eigen bedrijf uit. Een lang proces. De ontwikkeling van een nieuwe variëteit kan wel zeven tot vijftien jaar in beslag nemen.

Betrouwbaar en hygiënisch

Bij Meewisse Plants werken circa twintig medewerkers. We staan bekend als een betrouwbaar bedrijf: een leverancier die afspraken nakomt en die ook op het gebied van hygiëne de regels strikt handhaaft.